Αποχαιρετισμός στον Βασίλη Λιούσα

Έλαχε σε μένα, την τελευταία σου διευθύντρια, αγαπητέ Βασίλη, το θλιβερό προνόμιο, να πω δυο λόγια στο ανοίκειο και αναπάντεχο φευγιό σου. Συγκλονισμένοι και σοκαρισμένοι όλοι μας αδυνατούμε να το πιστέψουμε πως δεν θα είσαι πια κοντά μας με την καινούρια χρονιά. Αδυνατούσαμε να πιστέψουμε ακόμη πως αρρώστησες, εσύ ένας ακμαίος, νέος στα χρόνια αλλά και στην ψυχή, δεινός περιπατητής και ορειβάτης, γεμάτος ζωή και χαμόγελο, με αγάπη στα ταξίδια!

Παρουσιαστήκαμε μαζί πριν από ένα χρόνο στο 4ο Γυμνάσιο. Παρόλο που ήσουν μόνο ένα χρόνο μαζί μας, μοιάζεις να ήσουν μια ζωή. Ταίριαξες αμέσως. Θετικός, ζεστός, γελαστός, εργατικός, φιλότιμος, πρόθυμος πάντα να προσφέρεις αδιαμαρτύρητα, κοινωνικός, ευγενής, ευχάριστος στην παρέα, μερακλής, έξω καρδιά, οργάνωνες ως και τις οινοποσίες μας. Κάναμε σχέδια και όνειρα για το μέλλον του σχολείου… Ικανός και αγαπητός εκπαιδευτικός! Συνεργάτης στέρεος και άψογος! Ποιος να το φανταζόταν ότι οι εκπαιδευτικές εκδρομές που οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε με τόσο ζήλο μαζί με τους μαθητές μας θα ήταν οι τελευταίες σου; Αδιανόητο!

Όλοι μας, πιστεύω, αισθανόμαστε πως χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο κι ας ήσουν μόνο έναν χρόνο μαζί μας. Το κενό που αφήνεις δυσαναπλήρωτο! Πώς να σε αποχαιρετήσουμε, αλήθεια, τόσο πρόωρα και τόσο άδικα; Να είσαι σίγουρος, Βασίλη, ότι αναχωρώντας από αυτό τον μάταιο κόσμο αφήνεις πίσω σου ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα καλοσύνης, δοτικότητας και ήθους που μαζί με το φωτεινό σου χαμόγελο για πάντα θα μας συντροφεύει και πάντα θα κρατάει ζωντανή την παρουσία σου στις μνήμες όλων μας.

Ένα αποτύπωμα που, θέλουμε να πιστεύουμε, θα απαλύνει τον πόνο στη Γιάννα και στα τέσσερά σου παιδιά που τόσο αγαπούσες, ώστε να βρουν τη δύναμη να συνεχίσουν! Η σκέψη μας και οι προσευχές μας είναι μαζί τους τούτες τις ώρες, με την οικογένειά σου!

Καλό ταξίδι στου Παραδείσου τις γειτονιές που σήμερα μεταναστεύεις……αγαπημένε μας…ακριβέ μας συνάδελφε, Βασίλη!*

* Ο λόγος αυτός εκφωνήθηκε ως επικήδειος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Σουλίου Σερρών, από τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Ευαγγελία Σκέμπερη, την Παρασκευή, 30-8-2024.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *