Γιορτή μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 γιορτάσαμε στο σχολείο μας την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα. Με συντονίστρια την καθηγήτρια του  σχολείου μας την Κ. Βασιλική Σκαπή, ως σύγχρονοι Έλληνες Μακεδόνες και Σερραίοι, τιμήσαμε τη μνήμη και τους αγώνες των Γενναίων Μακεδονομάχων.

Θυμηθήκαμε, πως πριν η Ελλάδα βγει νικήτρια μέσα από τις μάχες των δύο Βαλκανικών Πολέμων, στη γη της Μακεδονίας, προηγήθηκε μια μακροχρόνια και σκληρή πάλη, τόσο ένοπλη όσο και ιδεολογική, η οποία προετοίμασε κατάλληλα το έδαφος. Αυτός ο αγώνας εμπλούτισε τους Έλληνες με εμπειρίες και δημιούργησε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη δίκαια διεκδίκηση των εδαφών της Μακεδονίας. Η μνήμη των Ηρώων αποτελεί για μας πηγή έμπνευσης, διδαχής και συμπερασμάτων.

Κλείσαμε, λοιπόν, την μικρή γιορτή μ’ ένα μικρό αφιέρωμα στον Θρύλο-σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα τον Παύλο Μελά, και με την ευχή, η θύμηση όλων όσων θυσιάστηκαν, να γίνει ένα κλαδάκι δυόσμου αμάραντο, που από την ρίζα του θα ορμήσουν άνεμοι «φρουροί», υπερασπιστές της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς. 

Ίσως σας ενδιαφέρουν…