83ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Ο ΘΑΛΗΣ» στα Μαθηματικά

Την Παρασκευή  11 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε ο 83ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Ο ΘΑΛΗΣ» στα Μαθηματικά, που διοργανώνεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Ο εν λόγω διαγωνισμός διαρκεί δύο (2) ώρες και απαρτίζεται από τρία (3) θέματα πλήρους ανάπτυξης. Εξεταστικό κέντρο για τους μαθητές μας ήταν το σχολείο μας και ο διαγωνισμός διεξήχθη υπό την επίβλεψη και ευθύνη της διεύθυνσης της σχολικής μας μονάδας.

Συμμετείχαν δεκατρείς μαθητές του Γυμνασίου μας με ιδιαίτερη έφεση στα μαθηματικά. Συγκεκριμένα από την Γ΄ τάξη πήραν μέρος οι μαθητές: Αβραμίδης Αιμίλιος, Ανοιξιάδης Γεώργιος, Αντωνιάδης Αντώνιος, Γιαννέα Μαρία, Δροσάκη Μαρία, Θεοδωρίδου Αναστασία, Ματιού Ευαγγελία, Σαφούρης Ηλίας και Σαφούρης Νικόλαος. Από τη Β τάξη οι: Αραμπατζής Στυλιανός, Αστερίου Μιχαήλ, Βαρούτης Χρήστος και Πανταζής Χρήστος. Σε όλους τους παραπάνω μαθητές θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής ανεξαρτήτως βαθμολογίας.

H προετοιμασία και η συμμετοχή στον διαγωνισμό ήταν μια πολύτιμη εμπειρία ενδυνάμωσης για τους συμμετέχοντες μαθητές. Αποτέλεσε αφορμή να κάνουν προσεκτική επανάληψη ύλης από προηγούμενες τάξεις και να εμβαθύνουν στη μαθηματική γνώση. Επιπλέον συνετέλεσε στην ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας καθώς και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων επιτυχίας σε γραπτές εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα. Τα παιδιά μπόρεσαν να διερευνήσουν τις δυνατότητές τους και ανέπτυξαν στρατηγικές αυτοαξιολόγησης.

Ευχαριστούμε τους μαθηματικούς τους σχολείου μας κ. Αναστασιάδου Μαρία, κ. Λαμπρόπουλο Βασίλη και κ. Νεράντζη Πολυξένη για την άρτια οργάνωση του διαγωνισμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...