Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Σκαλτσά

Σήμερα με οδύνη η εκπαιδευτική κοινότητα του 4ου Γυμνασίου αποχαιρετά τον εκλεκτό και αγαπητό μας συνάδερφο, Γιώργο Σκαλτσά. Είμαστε όλοι τόσο συγκλονισμένοι από τον πρόωρο και άδικο θάνατό σου, Γιώργο. Προτίμησες, μάλλον, να φύγεις νωρίς πριν προλάβεις να γεράσεις μένοντας για πάντα νέος, όπως έλεγες, συχνά.

Ένας αιώνιος έφηβος, ένας άνθρωπος αντισυμβατικός, αυθόρμητος αλλά και ευαίσθητος ένα ανήσυχο πνεύμα, ένας καλλιτέχνης αυτός ήταν ο Γιώργος που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε! Μαχητής και απτόητος, έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε δύσκολη πρόκληση στον εργασιακό στίβο αλλά και στη ζωή!

Ο Γιώργος μέχρι τέλους περιφρόνησε και περιγέλασε ακόμη και τον θάνατο καταφάσκοντας στη ζωή με όποιον τρόπο έβρισκε πρόσφορο.

Η προσφορά του μέσα στην τάξη ήταν πάντα πολυδιάστατη, ήθελε να μεταδώσει όχι μόνο γνώσεις, αλλά και αξίες ζωής στους μαθητές του, να τους μάθει να πιστεύουν στον εαυτό τους, να έχουν όνειρά αλλά κυρίως να αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο!

Θα ζει για πάντα στις καρδιές μας, μέσα από τις αναμνήσεις και τις στιγμές που μοιραστήκαμε εντός και εκτός σχολείου.

Καλό σου ταξίδι, φίλε Γιώργο, θα μας λείψεις πολύ και θα σε θυμόμαστε πάντα χαμογελαστό και αισιόδοξο!

Σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας πρόσφερες. Καλό σου ταξίδι.

Με βαθειά εκτίμηση και αγάπη,

Οι συνάδερφοι και οι μαθητές σου.*

*Ο λόγος αυτός εκφωνήθηκε ως επικήδειος στην εκκλησίαΖωοδόχου Πηγής στο Β΄ Κοιμητήριο Σερρών, από την υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Ζίχναλη, την Τρίτη, 6-8-2024.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *