Διδακτική επίσκεψη στο NOESIS

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 η Α΄ τάξη του 4ου Γυμνασίου πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας «NOESIS», όπου περιηγήθηκαν στο θεματικό πάρκο «Οδύσσεια». Οι περιπέτειες και οι περιπλανήσεις του Οδυσσέα ζωντάνεψαν και ξετυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια των μαθητών σ’ έναν χώρο μεταμορφωμένο σε σκηνικό της αρχαιότητας, με τρισδιάστατα ρομποτικά ομοιώματα ,που διέθεταν κίνηση και ήχο και ζωντάνεψαν όλα τα θηρία και τα τέρατα που κατάφερε να υπερνικήσει ο ήρωας.

Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν τον πολυμήχανο  ήρωα να αγωνίζεται για να ολοκληρώσει τον νόστο του, αντιμετωπίζοντας θεούς, ημίθεους, μάγισσες και γίγαντες, άκουσαν τα λόγια που του ψιθύρισε η θεά Αθηνά, τις συμβουλές του Τειρεσία και γνώρισαν όλους τους τόπους όπου ταξίδεψε ο βασιλιάς της Ιθάκης, περιπλανώμενος για δέκα χρόνια.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν στο Πλανητάριο την προβολή «Αστερισμοί και μύθοι», όπου με ένα μαγικό τρόπο οι μαθητές μεταφέρθηκαν στα αστρικά συστήματα και τον κόσμο των μύθων, που έδωσαν την ονομασία τους στον κάθε αστερισμό.

Οι μαθητές στο σύνολό τους αποτίμησαν θετικά την επίσκεψη. Εκφράστηκαν με ενθουσιασμό και ικανοποίηση, δηλώνοντας ότι είχαν μια αξέχαστη βιωματική και διδακτική εμπειρία .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...