Διδακτική επίσκεψη της Λέσχης ανάγνωσης στην Καβάλα

Στις 27/3/2019 η ομάδα φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής του 4ου Γυμνασίου Σερρών πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην Καβάλα στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Λογοτεχνικοί περίπατοι», συνδυάζοντας την ανάγνωση λογοτεχνικών έργων με τον τόπο αναφοράς. Αρχικά, οι μαθητές επισκέφθηκαν το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θ. Κοκκινίδη στα Κηπιά Ελευθερούπολης. Στη συνέχεια ,περιηγήθηκαν στην περιοχή της Παναγιάς (Παλιά Πόλη) και στην πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα. Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στο μουσείο καπνού της πόλης, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα στάδια παραγωγής  και επεξεργασίας του καπνού καθώς και τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε αυτός στην οικονομία της περιοχής τον προηγούμενο αιώνα.

Στις 13.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ομάδας με τον συγγραφέα κ. Χαρμπαντίδη Κοσμά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στη διάρκεια της οποίας οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τη συγγραφή ενός λογοτεχνικού έργου και να απολαύσουν τη συνομιλία μαζί του. Η επίσκεψη στην πόλη ολοκληρώθηκε με περίπατο στην παραλία και στάση για φαγητό.

Οι μαθητές στο σύνολό τους αποτίμησαν θετικά τις ποικίλες εμπειρίες  που αποκόμισαν και εκφράστηκαν με ενθουσιασμό και ικανοποίηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...