Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Fibran

Tην Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 η Γ΄ τάξη (Γ3, Γ4 και Γ5) του 4ου Γυμνασίου Σερρών πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο της Fibran. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους του εργοστασίου και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του και τα υλικά που παράγει.

Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο της Νιγρίτας όπου βρίσκεται και το πηγάδι της Γερακίνας, ενημερώθηκαν για την ιστορία της Γερακίνας και το πολιτιστικό φεστιβάλ των «Γερακινείων» από την εκπρόσωπο του Δήμου Βισαλτίας κ. Στέλλα Βρουντουλή.

Ακολούθησε η επίσκεψη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας, τρίκλιτη βασιλική, σπάνιας ιστορικής και αρχιτεκτονικής σημασίας όπου ξεναγήθηκαν από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κελεμπέκη.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ιστορίας, των Γαλλικών και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων (Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός) και οι μαθητές βίωσαν μοναδικές εμπειρίες και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για την τοπική ιστορία.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Θεοδωρίδου Αργυρούλα, πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses για την οργάνωση και τον συντονισμό των επισκέψεων.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *