Λέσχη Ανάγνωσης και Δημιουργικής Γραφής

Για δεύτερη σχολική χρονιά η Λέσχη Ανάγνωσης και Δημιουργικής Γραφής του 4ου Γυμνασίου δηλώνει έτοιμη να περιπλανηθεί στα μονοπάτια της Λογοτεχνίας και να συνεχίσει το έργο της. Οι «Βιβλιοφάγοι»,  λοιπόν,  ανασυγκροτήθηκαν και η νέα ομάδα αποτελείται από 22 μαθητές όλων των τάξεων, αφού ενσωματώθηκαν καινούργια μέλη και πλαισίωσαν τα παιδιά που με αφοσίωση και ζήλο εργάστηκαν στην περσινή Λέσχη. Τη σχολική χρονιά που πέρασε η Λέσχη διάβασε ολοκληρωμένα έργα της σύγχρονης Ελληνικής Λογοτεχνίας ,που κυρίως προβάλλουν σπουδαίες αξίες και πυροδοτούν τον προβληματισμό των νέων για τη ζωή και τον άνθρωπο. Εκφράστηκε επίσης, μέσα από τον λόγο γράφοντας πρωτότυπα κείμενα αλλά και μέσα από την Τέχνη είτε φιλοτεχνώντας την ιστορία είτε αποδίδοντάς την με την κίνηση του σώματος σε μουσικο-χορευτικό πλαίσιο.

Και φέτος στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε έργα καταξιωμένων ανθρώπων του Λόγου και συνομιλώντας με αυτά να  γράψουμε τα δικά μας κείμενα, τα οποία θα αποτυπώνουν τα αισθήματα και τις σκέψεις που οι ιστορίες κινητοποιούν.

Οι συναντήσεις μας εβδομαδιαίες στον φιλόξενο χώρο της νεοσύστατης βιβλιοθήκης , η οποία δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους αυτού του σχολείου με όραμα, αμέριστο ενδιαφέρον και πολλή φροντίδα.

  Ο σχεδιασμός της δράσης μας πλήρης, ώστε κάθε μήνα μια διαφορετική πρόκληση θα περιμένει να ξεδιπλωθούν η φαντασία, η ενσυναίσθηση και η δημιουργικότητα των παιδιών.

Η υπόσχεση όλων μας ότι θα βουτήξουμε βαθιά στα γοητευτικά νερά της Ποίησης και της Μυθιστορίας και θα αναδείξουμε τις ικανότητες, τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις των «Βιβλιοφάγων».

Στην εμψύχωση του έργου οι φιλόλογοι Παπαδημητρίου Χριστίνα, Μούσα Ελένη και Ντινίδου Δέσποινα.

 Καλό μας ταξίδι !

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...