Λογοτεχνικός Όμιλος: αποτίμηση έργου

«ο δρόμος είναι η χαρά»

Ολοκληρώθηκε το εννιάμηνο ταξίδι και τη φετινή σχολική χρονιά για τον Όμιλο Φιλαναγνωσίας & Δημιουργικής Γραφής.

· Το θέμα μας «με μια βαλίτσα βιβλία κινήσαμε» και σταθμοί μας ο τόπος στην αφήγηση και το «ταξίδι» ως διαδικασία προσωπική και ουσιαστικά εσωτερική.

· Αφετηρία μας η επιλογή να ανοίξουμε κόσμους πέρα από τους τοίχους της σχολικής τάξης και την ύλη διδασκαλίας.

· Προορισμός μας η δημιουργία ομάδας που ενώνει την αγάπη για τη λογοτεχνία με τη δημιουργική γραφή, την ομαδική δράση με την προσωπική έκφραση.

· Οι αποσκευές μας γεμάτες ποιήματα, διηγήματα, μυθιστορήματα αλλά και εικόνες, Νέες Τεχνολογίες , έμπνευση.

· Καταφέραμε να γίνουμε συνεπιβάτες στην ίδια διαδρομή και να μοιραστούμε εμπειρίες, ιδέες, στιγμές συγκίνησης και περηφάνιας, ελπίδα, αγάπη για το σημαντικό και όμορφο.

17 εξαιρετικά παιδιά που παρά την κούραση του 7ωρου και την πείνα του μεσημεριού περίμεναν την εβδομαδιαία μας συνάντηση για να ακούσουν λόγια σοφά, όπως τα ίδια τα αποκαλούν, και να μοιράσουν σε όλους την αθωότητα, τη φρεσκάδα και τη μοναδικότητα της εφηβικής τους σκέψης.

· Ο χάρτης πλεύσης μας περιέλαβε φεστιβάλ ποίησης, λογοτεχνικό διαγωνισμό, αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα ποίησης, χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του σχολείου, επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης.

· Από τις ευτυχέστερες στιγμές η διασταύρωση των δρόμων μας με την ποιήτρια Δέσποινα Καϊτατζή-Χουλιούμη και με τον ακαδημαϊκό συγγραφέα Γιάννη Τέντε, οι οποίοι πλούτισαν το ταξίδι μας με το έργο τους και την προσωπικότητά τους.

· Η διαδρομή μας απαιτητική και η πορεία συχνά εξαντλητική εξαιτίας των κάθε είδους εμποδίων αλλά η πλεύση μας πετυχημένη και δικαιωμένη, μια και ένα μέλος της ομάδας τιμήθηκε με το 1ο βραβείο Ποίησης σε Πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό.

· Συνοδοιπόρος ακάματος η συνάδελφος Δέσποινα Ντινίδου, με την οποία χρόνια οδηγούμε μαζί τις ομάδες του λογοτεχνικού ομίλου με πυξίδα τον λόγο της ψυχής.

Το σύνολο των δράσεων και των εργασιών του ομίλου καταγράφεται στην παρουσίαση που ακολουθεί. Αναλυτικά η κάθε εργασία προβλήθηκε στην ιστοσελίδα του σχολείου στη διάρκεια της χρονιάς στον χρόνο που ολοκληρωνόταν.

Επομένως, επιλέξτε στο link τη θέση «παρουσίαση» και ταξιδέψτε μαζί μας στον υπέροχο κόσμο της λογοτεχνίας.

Η υπεύθυνη του εκπαιδευτικού ομίλου

Ελένη Μούσα

Blue Red Brown Illustrative English Understanding Context Presentation από Ελενη Μούσα

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *