Η γιορτή του Σχολείου μας για την 25η Μαρτίου (2017 – 2018)

Tην Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 το 4ο Γυμνάσιο Σερρών πραγματοποίησε  εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, κατά την οποία οι Έλληνες, όπου γης, τιμούν την Εθνική Παλιγγενεσία τους, ήτοι την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους με πρώτο κυβερνήτη τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Οι μαθητές/τριες της Γ΄τάξης μέσα από ένα θεατρικό δρώμενο διανθισμένο με ύμνους, τραγούδια, οπτικοακουστικό υλικό  και κατάλληλα σκηνικά κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών και προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης.  Η προσπάθεια των μαθητών/τριών και των υπευθύνων καθηγητών/τριών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς κατάφεραν να ζωντανέψουν τον δραματικό αγώνα των ηρώων του 1821 και να κοινωνήσουν τα μηνύματα της Ελληνικής Επανάστασης. Οι μαθητές/τριες άρθρωσαν έναν λόγο άμεσο, αφυπνιστικό και επίκαιρο και  υπενθύμισαν σε όλους μας πως το μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός, που οδήγησε στην ανεξαρτησία του λαού μας, υπήρξε ταυτόχρονα και ένα συγκλονιστικό ευρωπαϊκό γεγονός, που έφερε στο προσκήνιο το αίτημα για ελευθερία και αυτοδιάθεση των λαών. Παράλληλα ανέδειξαν την σημασία της παιδείας στην αφύπνιση του ελληνισμού και την διατήρηση της πολιτιστικής και εθνικής ταυτότητάς μας.

Για την εκδήλωση συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί: Βακάλου Μαρία, Νεράντζη Πολυξένη, Καμαράκη Μάρθα, Φαρμακίδου Δέσποινα, Παπαδήμου Κωνσταντίνος, Σαμαράς Πασχάλης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...