ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ 2024

ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου και είναι αφιερωμένη στον πλούτο των γλωσσών που συνυπάρχουν στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια γιορτή της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Κατανοώντας καλύτερα ο ένας τον άλλον, είμαστε πιο ικανοί να βρούμε κοινές λύσεις και να οικοδομήσουμε ένα κοινό μέλλον στο οποίο όλοι είναι σημαντικοί, γιατί όλοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γενέτειράς μας, της Ευρώπης.

Για το 2024, το θέμα του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών είναι «Γλώσσες για την ειρήνη».

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Γλωσσών, την Πέμπτη 26-9-2024 έγινε ενημέρωση για την ιστορία και τη σημασία αυτής της ημέρας σε όλους τους/τις μαθητές/τριες μας στο αμφιθέατρο του σχολείου και ακολούθησαν ξεχωριστές δραστηριότητες ανά τμήμα: δημιουργία κολάζ, δημιουργία αφίσας, συμμετοχή σε -διαγωνισμό με βασικές εκφράσεις σε διάφορες γλώσσες.

Ο βασικός στόχος όλων αυτών των δραστηριοτήτων ήταν η προώθηση της πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικής κατανόησης. Μέσα από εκπαιδευτικές και διαδραστικές δράσεις, οι μαθητές/τριες του 4ου Γυμνασίου Σερρών ενθαρρύνθηκαν να εκτιμήσουν την γλωσσική ποικιλομορφία της Ευρώπης, να αναγνωρίσουν τη σημασία της εκμάθησης ξένων γλωσσών και να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας σε έναν πολυπολιτισμικό κόσμο.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *