ΗΜΕΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ!

Την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Μαΐου το σχολείο μας γέμισε με χαρούμενες παιδικές φωνές και χαμογελαστά πρόσωπα, τους μελλοντικούς μας μαθητές!

Την Τετάρτη υποδεχθήκαμε 19 παιδάκια της ΣΤ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου με συνοδό την κ. Τζελέπη Αναστασία και την Πέμπτη 35 παιδάκια της ΣΤ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου με τους συνοδούς δασκάλους τους κ. Γεράκη Άγγελο, Τσαντοπούλου Ανθή και τον Διευθυντή του σχολείου Στεφάνου Πασχάλη. Οι μαθητές επισκέφθηκαν το μελλοντικό τους σχολείο σε μια προσπάθεια πρώτης γνωριμίας ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν ομαλότερα η μετάβασή τους στην επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα.

Οι μαθητές, αφού δέχτηκαν το θερμό καλωσόρισμα της διευθύντριας κ. Σκέμπερη Ευαγγελίας παρακολούθησαν ενημερωτική παρουσίαση από την φιλόλογο κ. Δέσποινα Ντινίδου, η οποία εστίασε στις αλλαγές που επίκεινται κατά την μετάβασή τους στο Γυμνάσιο, κυρίως όμως ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα σπουδών, το πλαίσιο λειτουργίας, τις νέες ευκαιρίες που θα τους προσφέρει το Γυμνάσιο, τις εμπειρίες που θα αποκτήσουν αλλά και το όραμα του σχολείου μας, τις αρχές και τις αξίες που υπηρετούμε στο πλαίσιο της συνεργατικότητας, της συλλογικότητας και της αρμονικής συνύπαρξης σε ένα δημοκρατικό σχολείο. Κατόπιν, εθελόντριες τελειόφοιτες μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου μίλησαν στους μικρούς επισκέπτες μας για τις προσωπικές τους εμπειρίες στο σχολείο, έδωσαν χρήσιμες συμβουλές τους, απάντησαν σε ερωτήματα και ξενάγησαν τα παιδιά μαζί με τις συναδέλφους κ. Ντινίδου και την κ. Φαρμακίδου στους χώρους του γυμνασίου. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τις κτιριακές υποδομές του σχολείου μας, τα εργαστήρια Καλλιτεχνικών, Η/Υ, τεχνολογίας και Φυσικών Επιστημών. Ξεναγήθηκαν επίσης στους εξωτερικούς χώρους και θαύμασαν τα γκράφιτι της ομάδας καλλιτεχνικών και τους λαχανόκηπους της περιβαλλοντικής ομάδας. Στο τέλος το κέρασμα της διευθύντριας τους άφησε μία γλυκιά επίγευση.

Ευχαριστούμε θερμά τους Διευθυντές και δασκάλους των 1ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου για την πρωτοβουλία της επίσκεψης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις συναδέλφους και στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, που συνέβαλαν με μεράκι στην επιτυχή υλοποίηση των ημερών υποδοχής. Καλώς να υποδεχθούμε τα εκτάκια μας τον Σεπτέμβριο!

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *