«Κυκλική οικονομία στην πράξη»

Ακόμη ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία από μαθητές του σχολείου μας. Ομάδα μαθητών συμμετείχε εθελοντικά στο πρόγραμμα με θέμα: «Κυκλική οικονομία στην πράξη» που συντόνισε ο εκπαιδευτικός οργανισμός Science Communication SciCo, σε συνεργασία με την Alpha Bank.

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μαθητές, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των καθηγητών τους, κας Ιωάννας Γκιουγκή και κου Βασίλη Λιούσα, ενημερώθηκαν για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και γνώρισαν την κυκλική οικονομία, ένα παράλληλο μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης, που βασίζεται στην υπευθυνότητα και τη βιωσιμότητα.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να:

· Συμμετάσχουν σε βιωματικές δραστηριότητες με σκοπό να κατανοήσουν τη σημασία της διατήρησης και επαναχρησιμοποίησης των φυσικών πόρων.

· Ανακαλύψουν καινοτόμες λύσεις που μειώνουν την περιβαλλοντική επιβάρυνση μέσα από κυκλικές προσεγγίσεις και τεχνικές.

Στόχος του προγράμματος ήταν να ενισχύσει την αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς απέναντι στο περιβάλλον, καθώς η κυκλική οικονομία αποτελεί πλέον προτεραιότητα σε όλη την Ευρώπη.

Με τη σειρά μας τους ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή τους αυτή, γιατί πέρα από τα οφέλη που αποκόμισαν σε προσωπικό επίπεδο, βοήθησαν στο να αποκτήσει το σχολείο μας έναν 3D Printer, απαραίτητο εξοπλισμό για το μάθημα της Τεχνολογίας και όχι μόνο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *