Ποτέ ξανά…

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Η 27η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος επειδή στις 27 Ιανουαρίου του 1945 τα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το Άουσβιτς-Μπιρκενάου, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης του ναζιστικού καθεστώτος.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες γνώρισαν τι συνέβη στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μέσαα από φωτογραφίες και ντοκιμαντέρ. Έμαθαν για την τύχη των Εβραίων και των άλλων θυμάτων του Ολοκαυτώματος Να γνωρίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες τι συνέβη στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και συζήτησαν τη σύνδεση του γεγονότος με αντίστοιχα σύγχρονα προβλήματα όπως ο ρατσισμός, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις σύγχρονες κοινωνίες, η ρητορική του μίσους και ο αντισημιτισμός.

Υπεύθυνες για την σχολική γιορτή ήταν οι κυρίες Λ. Σκέμπερη (Φιλόλογος, Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Σερρών) και Γ. Φέλη (Θρησκευτικών). Υπεύθυνος πολυμέσων ήταν ο κ. Β. Λιούσας (Τεχνολόγος).

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *