Ενδοσχολική επιμόρφωση Φιλολόγων

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 υλοποιήθηκε στο σχολείο μας Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής από τη Φιλόλογο – Συγγραφέα Φανή Κεχαγιά στο πλαίσιο ενδοσχολικής επιμόρφωσης των Φιλολόγων του σχολείου με πρωτοβουλία της Συντονίστριας Γνωστικού Πεδίου Ζωής Χαρπουζάνη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν με χαρά, ενθουσιασμό και δημιουργικότητα. Συνεργάστηκαν, δημιούργησαν μαζί και παρήγαγαν όμορφα κείμενα με φαντασία και συναίσθημα. Ευχαριστούμε την κ. Φανή Κεχαγιά για την όμορφη εμπειρία!

Ακολουθούν κείμενα μαθητών

Α. Ο ήλιος γράφει στο ημερολόγιό του για τον πόλεμο:

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

Σήμερα ήταν πολύ δύσκολη μέρα. Είδα τόσα φριχτά πράγματα! Ένα σωρό θύματα και θύτες. Το απόγευμα παρατηρούσα έναν άνθρωπο πονεμένο

που είχε βαρεθεί πια να πολεμά. Κάθισε σε μια λίμνη, ήπιε λίγο νερό και παρακαλούσε τον Θεό να σταματήσει ο πόλεμος για να γυρίσει ξανά στο χωριό του. Σε μια στιγμή όλα άλλαξαν! Πυροβόλησε έναν αντίπαλο. Δυστυχώς, παρόλο που μετάνιωσε, ο άλλος στρατιώτης σκοτώθηκε. Ο πόλεμος τους έχει αλλοτριώσει όλους. Τη μια είναι θύματα και την άλλη θύτες. Τι φριχτό πράγμα! Όλοι κάνουν ό,τι τους πουν οι ανώτεροι. Γιατί; Αφού όλοι είναι ίδιοι κατά βάθος. Γιατί υπάρχει ο πόλεμος; Κλείνω τα μάτια μου να τα ξεχάσω όλα!

Βασιλική Μ.

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

Σήμερα ήταν μια ακόμη απαίσια μέρα. Άνθρωποι σκοτώνονταν μεταξύ τους κάθε λίγο. Άκουγα κραυγές, κλάματα, έβλεπα αίματα παντού και απορούσα. Γιατί να γίνεται αυτό; Γιατί να υπάρχει μίσος; Γιατί να χάνονται αθώοι άνθρωποι τους οποίους περιμένουν στο σπίτι άνθρωποι που τους αγαπάνε; Είμαι τόσο απογοητευμένος! Ελπίζω όλο αυτό να τελειώσει γρήγορα.

Χρύσα Κ.

Β. Μια μητέρα γράφει στον γιο της που είναι στο μέτωπο του πολέμου.

Αγαπημένε μου γιε,

Πώς είσαι; Είσαι καλά; Ήθελα να σου πω ότι περιμένω πώς και πώς να τελειώσει ο πόλεμος και να είσαι πάλι δίπλα μου. Εδώ στο χωριό τα πράγματα αυτές τις μέρες είναι ήσυχα. Όλοι είναι στα σπίτια τους και περιμένουν να τελειώσει ο πόλεμος και να δουν πάλι από κοντά τα παιδιά τους. Λαχταρώ πώς και πώς να σε σφίξω στην αγκαλιά μου. Κι εγώ και τα αδέρφια σου σε περιμένουμε.

Με αγάπη

Η μάνα σου

Χρήστος Κ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...