Εργαστήρια δεξιοτήτων Β’ Γυμνασίου

Κατά τη διάρκεια του διμήνου, Οκτώβριος – Νοέμβριος 2022, τα τμήματα Β1, Β2, Β3, Β4  του 4ου Γυμνασίου Σερρών  ασχολήθηκαν στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων (Άξονας: Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ) με το θέμα «I DO care – Νοιάζομαι».

Στα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν, με την υποστήριξη της  εκπαιδευτικού Καφετζή Βασιλικής, οι μαθητές προσέγγισαν θέματα όπως: Αλληλεγγύη, η Αξία της Προσφοράς, Εθελοντισμός, Τι Μπορώ να Κάνω για να Βοηθήσω.

Στη λογική της βιωματικής προσέγγισης, οι μαθητές επέλεξαν να συμμετέχουν σε δράσεις όπως: η συμβολή στην καθαριότητα της αυλής του σχολείου μας και της γύρω περιοχής, η φροντίδα των αδέσποτων ζώων της γειτονιάς.

Επιπλέον είχαν την ευκαιρία ενημερωθούν για τον εθελοντισμό, τις αρχές, την αξία του, από το μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (τμήμα Σερρών) κο Ελισιάδη Χαράλαμπο.

Στην ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 9/11/2022, ο κος Ελισιάδης , με την εμπειρία του ως εθελοντής διασώστης, απάντησε διεξοδικά στα ερωτήματα και τις απορίες των μαθητών μας για τον εθελοντισμό, την δράση του Ερυθρού Σταυρού, τις δυνατότητες συμμετοχής σε ευρύτερες εθελοντικές δράσεις και ενέπνευσε τους μαθητές μας έτσι ώστε να συμμετέχουν σε εθελοντικά σχήματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...