Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης του Κ.Θ.Β.Ε. «Παραμύθι για δύο»

 Την Πέμπτη 13-02-2020 η Γ΄ τάξη του 4ου Γυμνασίου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη Μονή Λαζαριστών, όπου παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση της νεανικής σκηνής του Κ.Θ.Β.Ε. «Παραμύθι για δύο» του Φιλίπ Ρίντλεϊ σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου.

Σε μια σκηνή ερασιτεχνικού θεάτρου ενός εγκαταλελειμμένου πολιτιστικού χώρου, συναντιούνται δύο έφηβοι, ο Κέβιν και η Σάντρα. Με φόντο ένα ζωγραφισμένο τοπίο, οι δύο νέοι επιχειρούν να διαφύγουν από την πραγματικότητα που ζουν, να μεταφερθούν σε ένα «αλλού» και να καταφέρουν από εκεί να ξανακοιτάξουν τη ζωή με άλλο τρόπο. Μέσα στην κρύα αίθουσα, ανοίγουν τις καρδιές τους, λένε τις ιστορίες τους και διαπιστώνουν πως «τέσσερα μάτια βλέπουν καλύτερα από δύο».

Οι μαθητές μας απόλαυσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον νέους ηθοποιούς επί σκηνής σε μια παράσταση γεμάτη τέχνη και δημιουργία. Χορός, μουσική, τραγούδι, video mapping/animation συνδυάζονται για να παρουσιάσουν την ζωή δύο εφήβων με συναισθηματικά και κοινωνικά αδιέξοδα.

Μετά το τέλος της παράστασης  ακολούθησαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες με την καθοδήγηση των ηθοποιών δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να εκφράσουν την άποψή τους για σύγχρονα κοινωνικά θέματα που έθιγε η παράσταση, όπως αυτά της καταπίεσης και του εκφοβισμού, των οικογενειακών προβλημάτων, των δυσκολιών της εφηβικής ηλικίας και του λυτρωτικού ρόλου της τέχνης.

Οι μαθητές στο σύνολό τους αποτίμησαν ως θετική και ενδιαφέρουσα την εμπειρία και εκφράστηκαν με ενθουσιασμό και ικανοποίηση.

                                                                                         Από τη Δ/νση του Γυμνασίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...