Παρακολούθηση μουσικής παράστασης «Πάμε Ορχήστρα!»

            Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 η Α΄ τάξη του 4ου Γυμνασίου πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια» της πόλης μας, για να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε Ορχήστρα!» της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε.

         Η ξεκαρδιστική συμφωνική κωμωδία της Λίζας Κωνσταντοπούλου απέδειξε το πόσο επιτυχημένα μπορεί να συναντάται η μουσική με το θέατρο. Ήταν μια εμπνευσμένη κοινή προσπάθεια μουσικών και ηθοποιών με αποδέκτες τα παιδιά και τους νέους. Πέντε σπουδαστές ηθοποιοί κλήθηκαν να παρουσιάσουν μία συναυλία της Κ.Ο.Θ., που ερμήνευσε γνωστά συμφωνικά έργα, επιφυλάσσοντας πολλές εκπλήξεις. Ήρωες∙ βιολιά, τούμπες και φαγκότα, ένας μαέστρος γεμάτος υπομονή, ένας εξοργισμένος κοντραμπασίστας και πέντε φίλοι αποφασισμένοι για όλα.

         Η παράσταση είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα και απευθυνόταν σε παιδιά και νέους ανεξάρτητα από το μουσικό τους υπόβαθρο. Προσέφερε στον καθέναν ευφάνταστα κίνητρα, για να ακούσει ενεργητικά σημαντικά μουσικά έργα, εκτελεσμένα ζωντανά από μια συμφωνική ορχήστρα. Αυτό ακριβώς ήταν και το πλεονέκτημα της παράστασης που γοήτευσε τους/τις μικρούς/ες μαθητές/τριες μας, oι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα όργανα μιας ορχήστρας, τα ηχοχρώματα των οργάνων, τον ρόλο του μαέστρου καθώς και σημαντικά μουσικά έργα μεγάλων κλασικών συνθετών. Οι μαθητές/τριες, πράγματι, βίωσαν την εμπειρία της ενεργητικής ακρόασης και ψυχαγωγίας και μυήθηκαν με τρόπο γόνιμο και ουσιαστικό στον κόσμο της μουσικής.

.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...