Συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης»

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 διεξήχθη στην αίθουσα του εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας, ο πανελλήνιος διαγωνισμός Φυσικής «Αριστοτέλης» που διοργάνωσαν το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ελληνική Εταιρία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Συμμετείχαν οι μαθητές/τριες: Αντωνιάδης Αντώνης, Αβραμίδης Αιμίλιος, Σαφούρης Ηλίας, Σαφούρης Νίκος και Τσινίογλου Νεφέλη από τη Β΄ Γυμνασίου, καθώς και οι Ιωακειμίδης Γιάννης, Μιχαηλίδου Στεργιάνα, Πανάς Γιώργος, Παπαδόπουλος Άγγελος, και Παπουτσής Αναστάσιος από τη Γ΄ Γυμνασίου.

Ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος, η συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό αυτό, είναι μία χρήσιμη εμπειρία, επειδή τους φέρνει σε επαφή με θέματα που απαιτούν βαθιά κατανόηση της Φυσικής και ανάπτυξη από μέρους τους, ώριμης επιστημονικής σκέψης.

Αυτός είναι ο λόγος εξάλλου, που σαν ένα μικρό «Ευχαριστώ» εκ μέρους του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της ΕΕΦΕΕ, απονεμήθηκαν στους μαθητές/τριες που συμμετείχαν, έπαινοι συμμετοχής.

Υπεύθυνος για τη διοργάνωση του διαγωνισμού, την προετοιμασία των μαθητών και την επιτήρηση, ήταν ο Καθηγητής Φυσικός (MSc) Στράτος Αρβανιτίδης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...