Διδακτική επίσκεψη στο Κειμηλιαρχείο Σερρών και τον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων

  Οι μαθητές/-τριες του 4ου Γυμνασίου Σερρών και των τμημάτων  Γ4 με συνοδούς τις καθηγήτριες, κ. Αθανασιάδου Ολυμπία και  κ. Πολυξένη Νεράντζη,  και  Γ5 με συνοδούς τον καθηγητή, κ. Δίγκα Ιωάννη, και την καθηγήτρια, κ. Ανθυμίδου Αγγελική, ξεναγήθηκαν σήμερα, 15 Απριλίου 2022, στο Κειμηλιαρχείο Σερρών «Ψυχής Άκος» και στον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων.

Την ξενάγηση στο Κειμηλιαρχείο έκανε ο πατήρ Ανδρέας Βογιατζής, ο οποίος παρουσίασε στους/στις μαθητές/-τριες τα πλούσια εκθέματα του μουσείου. Τα παιδιά θαύμασαν τις  Βυζαντινές εικόνες και τα εκκλησιαστικά κειμήλια καθώς και τα εκθέματα που έφεραν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες από τις αλησμόνητες πατρίδες τους.

Στη συνέχεια, οι μαθητές/-τριες  ξεναγήθηκαν στον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων από τον Αρχιμανδρίτη Πατέρα Νικήτα Χαλέμη. Γνώρισαν την ιστορία του βυζαντινού ναού, την ιστορία του Αγίου Ιωάννου του Σερραίου, προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Πονολυτρίας, τα λείψανα του Αγίου Θεοδώρου και το ναΐδριο  του Αγίου Καλλίστου. Επίσης, έμαθαν για την προσφορά του Επισκόπου Απόστολου Χριστοδούλου, ο οποίος βοήθησε τους κατοίκους των Σερρών κατά την πυρκαγιά του 1913. Τέλος, προσκύνησαν τον τάφο του μακαριστού Επισκόπου Μαξίμου.

Στη διάρκεια των επισκέψεων οι μαθητές/-τριες έθεσαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις στους δύο ιερείς και αποχώρησαν κρατώντας στο χέρι από ένα εικονάκι της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, που τους χάρισε ο Πατέρας Παναγιώτης των Παμμεγίστων Ταξιαρχών .Η Διεύθυνση, οι συνοδοί εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/-τριες ευχαριστούν θερμά την Μητρόπολη Σερρών για την πλούσια πνευματική εμπειρία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...