Το 4ο Γυμνάσιο στους Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 4ο Γυμνάσιο Σερρών συμμετείχε στους Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γυμνασίων Κεντρικής Μακεδονίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τα 1ο , 2ο , 3ο και 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας στις 11 και 15 Μαΐου 2022 με τίτλο : « ʺΗ γλώσσα μου …. ο κόσμος μουʺ :  5οι Μαθητικοί Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας» .

Η πενταμελής ομάδα που εκπροσώπησε το σχολείο αποτελούνταν από τους μαθητές/τριες του Γ1 τμήματος : Γεωργιάδου Ελισάβετ, Μακρή Νίκη, Μοσχοβάκη Ελευθερία (αναπληρωματική), του Γ2 τμήματος : Δαμιανό Δημήτριο (αναπληρωματικό), Εσκιτζή Δέσποινα και του Γ3 τμήματος : Ιωακειμίδη Ιωάννη και Μιχαηλίδου Στεργιάνα.

Φιλόλογος – Σύνδεσμος, υπεύθυνη καθηγήτρια για την προετοιμασία της ομάδας : Ντινίδου Δέσποινα

Σκοπός της δράσης είναι να ενισχυθεί το  ενδιαφέρον  των  μαθητών/τριών του Γυμνασίου για  τη  νεοελληνική γλώσσα,  αλλά  και  να  διευρυνθούν οι γλωσσικοί τους ορίζοντες μέσα από ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες.

Οι Αγώνες διεξήχθησαν διαδικτυακά λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας και παρά τις όποιες δυσκολίες τεχνικής φύσης στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Οι μαθητές διαγωνίστηκαν σε θέματα κατανόησης και παραγωγής προφορικού και γραπτού λόγου με την αξιοποίηση ποικίλων προφορικών, γραπτών και υβριδικών ψηφιακών κειμένων.

Οι μαθητές μας αποτίμησαν τη συμμετοχή τους θετικά, εκφράστηκαν γι’ αυτήν με ικανοποίηση και ενθουσιασμό και θεώρησαν την εμπειρία ενδιαφέρουσα, πρωτόγνωρη και εποικοδομητική.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...