Συμμετοχή 4ου Γυμνάσιου Σερρών σε διαγωνισμούς μαθηματικών Θαλή & Διόφαντο

Το Σάββατο  4 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε ο 84ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Ο ΘΑΛΗΣ» στα Μαθηματικά, που διοργανώνεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Στο Νομό Σερρών ο Διαγωνισμός έλαβε χώρα στο ΔΙΠΑΕ-Πανεπιστημιούπολη Σερρών.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων, καθώς και όλων των τάξεων των Λυκείων. Εξεταστέα ύλη για κάθε τάξη είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης για τα Μαθηματικά. Κατά την εξέταση δίνονται για επίλυση 4 ζητήματα τα οποία περιέχουν ασκήσεις ή προβλήματα. Η διάρκεια της εξέτασης είναι 3 ώρες.

Την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε και ο 5ος τοπικός διαγωνισμός στα Μαθηματικά για μαθητές Α΄ Γυμνασίου «Διόφαντος».

Στο «Θαλή» συμμετείχαν πέντε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Τάξης του σχολείου μας. Στο «Διόφαντο» πήραν μέρος πέντε μαθητές της Α΄ Τάξης.

H εμπλοκή των μαθητών μας στους παραπάνω διαγωνισμούς ήταν μια πολύτιμη εμπειρία ενδυνάμωσης, ανάπτυξης της ευγενούς άμιλλας, εμβάθυνσης στη μαθηματική γνώση και  καλλιέργειας δεξιοτήτων επιτυχίας σε γραπτές εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα.

Ευχαριστούμε τους μαθηματικούς τους σχολείου μας κ. Βίτσιου Μαρία, κ. Λαμπρόπουλο Βασίλη και κ. Νεράντζη Πολυξένη για τη συμβολή τους στην προετοιμασία των παιδιών που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς. Καλά  αποτελέσματα στους μαθητές μας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *