Δελτίο τύπου

Το 4ο Γυμνάσιο Σερρών συμμετείχε στους Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γυμνασίων Κεντρικής Μακεδονίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τα 1ο , 2ο , 3ο και 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας στις 27 Μαρτίου και 4 Απριλίου 2024 με τίτλο : « ʺΗ γλώσσα μου …. ο κόσμος μουʺ : 7οι Μαθητικοί Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας» .

    Η πενταμελής ομάδα που εκπροσώπησε το σχολείο αποτελούνταν από τους μαθητές/τριες του Γ3 τμήματος: Μπούχου Μελίνα, Μωυσίδου Βασιλική, και του Γ4 τμήματος: Πάσχου Ελευθερία, Τέζα Παναγιώτα, Τσινίκα Ευστάθιο και αναπληρωματική την Μαυρουδή Μαριάνθη του Γ3. 

Υπεύθυνη καθηγήτρια για την προετοιμασία της ομάδας : Ντινίδου Δέσποινα

Φιλόλογος – Σύνδεσμος: Ντινίδου Δέσποινα.

    Σκοπός της δράσης είναι να ενισχυθεί το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών του Γυμνασίου για τη νεοελληνική γλώσσα, αλλά και να διευρυνθούν οι γλωσσικοί τους ορίζοντες μέσα από ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες. 

    Οι Αγώνες διεξήχθησαν διαδικτυακά και παρά τις όποιες δυσκολίες τεχνικής φύσης στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

    Οι μαθητές διαγωνίστηκαν σε θέματα κατανόησης και παραγωγής προφορικού και γραπτού λόγου με την αξιοποίηση ποικίλων προφορικών, γραπτών και υβριδικών ψηφιακών κειμένων.

    Οι μαθητές μας αποτίμησαν τη συμμετοχή τους θετικά, εκφράστηκαν γι’ αυτήν με ικανοποίηση και ενθουσιασμό και θεώρησαν την εμπειρία ενδιαφέρουσα, πρωτόγνωρη και εποικοδομητική.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *