Σχολική Βιβλιοθήκη

H βιβλιοθήκη του Γυμνασίου μας δημιουργήθηκε τη σχολική χρονιά 2017-2018. Η νέα διευθύντρια αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα της εντόπισε την έλλειψη, οραματίστηκε το μεγαλόπνοο έργο και εργάστηκε μεθοδικά για τη σύστασή της. Βρέθηκε ο χώρος που τη στεγάζει και στη συνέχεια αναδιοργανώθηκε εργονομικά, ώστε να φιλοξενήσει το σύνολο των βιβλίων που μέχρι τότε ήταν διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία του σχολικού χώρου.  Το επόμενο βήμα ήταν η αύξηση του αριθμού των  βιβλίων . Γι’ αυτό ζητήθηκε η συνδρομή τόσο των μαθητών που δωρίζουν στο σχολείο ένα δικό τους βιβλίο όσο και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων,  που πρόθυμα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του σχολείου να αγοράσει νέα βιβλία. Επίσης, το σχολείο απευθύνθηκε σε εκδοτικούς οίκους και σε άλλους φορείς για να πετύχει τη συμβολή τους στο συγκεκριμένο έργο. Στη συνέχεια τα βιβλία απέκτησαν ταυτότητα βιβλιοθήκης και άρχισαν να δανείζονται στα παιδιά. Συνεχίζουμε με αμείωτο ενδιαφέρον να οργανώνουμε τον χώρο ελπίζοντας ότι πολύ σύντομα θα έχει το σχολείο μας τη βιβλιοθήκη που δικαιούται.

Για μας αποτελεί πραγματική ανάγκη η ύπαρξη σχολικής βιβλιοθήκης , και όχι διακοσμητικό στοιχείο του χώρου. Γίνεται εστία μόρφωσης και σημείο ανταλλαγής ιδεών,  μια και διακινούνται σκέψεις, επιχειρήματα και προτάσεις. Λειτουργεί ως φωλιά για τα παιδιά μας, που ανεμοδέρνονται στον χαοτικό κόσμο της πληροφορίας και της είδησης του διαδικτύου. Εδώ  δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές μας να αναμετρηθούν με τις δυνάμεις τους και να κατακτήσουν το δύσκολο και το σημαντικό, πράγμα που τους  κάνει να νιώσουν δυνατοί και έτοιμοι για τις πνευματικές προκλήσεις του κόσμου μας.

Διαβάζουμε και κοινωνούμε τη σκέψη

Διαβάζουμε και επικοινωνούμε  μεταξύ μας

Διαβάζουμε και ανακοινώνουμε τις ιδέες μας

 Συντονιστείτε λοιπόν στη σχολική μας βιβλιοθήκη, επισκεφτείτε την,  γίνετε κομμάτι της λειτουργίας της, προσφέρετε την εμπειρία σας!

Υπεύθυνες καθηγήτριες για τη λειτουργία της είναι οι φιλόλογοι  Ε. Κόνιαρη , Ε. Μούσα και Δ. Ντινίδου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...