Η γιορτή του Σχολείου μας για την 25η Μαρτίου (2023 – 2024)

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας σε πνεύμα σεβασμού προς τους αγωνιστές προγόνους μας.

Το πρόγραμμα της γιορτής περιλάμβανε την παρουσίαση του χρονικού του Αγώνα, πεζά και ποιητικά κείμενα, οπτικοακουστικό υλικό, τραγούδια από τη σχολική χορωδία, παραδοσιακούς χορούς, καθώς και δραματοποιήσεις λογοτεχνικών κειμένων, που ζωντάνεψαν τα γεγονότα της Επανάστασης.

Την παρουσίαση της γιορτής ανέλαβαν μαθητές/τριες από τις τρεις τάξεις του σχολείου, που έδωσαν την πρέπουσα βαρύτητα στο θρησκευτικό νόημα της επετείου και παράλληλα μας υπενθύμισαν πως η Επανάσταση των Ελλήνων υπήρξε ταυτόχρονα και ένα Ευρωπαϊκό ιστορικό γεγονός, που έφερε στο προσκήνιο το αίτημα για Ελευθερία και αυτοδιάθεση των λαών. Επίσης, ανέδειξαν τους παράγοντες που συνέβαλαν στον ξεσηκωμό των υπόδουλων για Λευτεριά, τονίζοντας μάλιστα τη σημασία της παιδείας στην αφύπνιση του ελληνισμού και τη διατήρηση της πολιτισμικής και εθνικής μας ταυτότητας.

Τέλος, το μαθητικό κοινό παρακολούθησε με πολύ ενδιαφέρον το πρόγραμμα της γιορτής, κατά την οποία αναδείχθηκε η σημασία αυτού του Αγώνα, αλλά και η αξία της Ελευθερίας γενικότερα.

Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Νεράντζη Πολυξένη και Καρανάσιου Αρετή.

Για την εκδήλωση επίσης συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί: Ανθυμίδου Αγγελική, Ζάραλη Δαμιάνα, Κουκίδης Κωνσταντίνος, Παρασκευόπουλος Ιωσήφ, Σαμαράς Πασχάλης, Φαρμακίδου Δέσποινα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *