Διδακτική επίσκεψη της Β’ Γυμνασίου στο κέντρο διάδοσης επιστημών «NΟΗΣΙΣ»

  Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου επισκεφτήκαν, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου του 2019, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών «Νόησις».  Πιο συγκεκριμένα ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Τεχνολογίας και συμμετείχαν ενεργά σε πειράματα φυσικής και χημείας.

Με τη συμμετοχή τους σε αυτή τη δράση οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν ότι η κατανόηση των επιστημονικών αρχών και φαινομένων μπορεί να προσφέρει ικανοποίηση και διασκέδαση. Συνειδητοποίησαν επίσης, ότι η αναζήτηση της γνώσης μπορεί να αναδειχθεί σε μία γοητευτική περιπέτεια εμπειριών.

Τα διαδραστικά εκθέματα του Μουσείου, τα οποία αναφέρονται σε μια ποικιλία επιστημονικών θεμάτων, όπως ο ηλεκτρισμός, ο μαγνητισμός, η οπτική, η μηχανική κ.ά. και μετατρέπουν την κατανόηση βασικών επιστημονικών νόμων και φαινομένων, κυριολεκτικά σε παιχνίδι, προκάλεσαν τον ενθουσιασμό των μαθητών/τριών, κινητοποίησαν τη διάθεση τους για γνώση, ενθάρρυναν την ενασχόληση τους με την τεχνολογία και τους μύησαν στη λογική και στις μεθόδους της επιστημονικής σκέψης.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά ότι η ουσιαστική γνώση συχνά μας περιμένει έξω από τις αίθουσες των σχολικών κτηρίων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...