Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα

Τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησαν 101 μαθητές/τριες του 4ου Γυμνασίου Σερρών από το Σάββατο 16/12 έως τη Δευτέρα 18/12/2023, στα πλαίσια των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Συνοδοί των μαθητών/τριών ήταν οι καθηγητές/τριες του σχολείου μας Σκαλτσάς Γεώργιος ΠΕ 78 (αρχηγός), Ζίχναλη Μαρία ΠΕ 06 (Υποδιευθύντρια), Ελευθεράκος Αθανάσιος ΠΕ 04.02, Μούσα Ελένη ΠΕ 02, Ντινίδου Δέσποινα ΠΕ 02 και Χαρπουζάνη Ζωή ΠΕ 02. Συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 16/12 κατευθυνόμενοι προς την Αθήνα επισκέφθηκαν στις Θερμοπύλες, τον ανδριάντα του Λεωνίδα, τον χώρο της μάχης και το Μουσείο των Θερμοπυλών. Φθάνοντας στην Αθήνα το απόγευμα περιηγήθηκαν τον χώρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Δέλτα του Φαλήρου. Μετά την τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση –μιούζικαλ «Η εκατομμυριούχος» στο θέατρο Παλλάς.

Το πρωί της Κυριακής 17/12 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη – ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης και στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού Βράχου. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν πεζοί τις περιοχές Θησείο, Μοναστηράκι-Πλάκα κι αργά το μεσημέρι, αφού διέσχισαν την καταστόλιστη εμπορική οδό Ερμού, έφθασαν στην Πλατεία Συντάγματος. Εδώ παρακολούθησαν την αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και κατόπιν μετέβησαν στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων. Εδώ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της Βουλής και να παρακολουθήσουν από τα θεωρεία μέρος της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό που γινόταν στη κεντρική αίθουσα των συνεδριάσεων. Παράλληλα συναντήθηκαν και με βουλευτές των Σερρών. Το ίδιο βράδυ επισκέφθηκαν την περιοχή του Ψυρρή και διασκέδασαν σε ταβέρνα με ζωντανή ελληνική λαϊκή μουσική.

Το πρωί της Δευτέρας 18/12, μετά την αναχώρηση από το ξενοδοχείο πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Καλλιμάρμαρο – Παναθηναϊκό Στάδιο, εδώ που διεξήχθησαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες

το 1896. Οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο των Αγώνων. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη της Βουλής (Παλιό Καπνεργοστάσιο) όπου είχαν την ευκαιρία να δουν αναρτημένα βραβευμένα έργα περσινών μαθητριών της Γ΄τάξης του σχολείου μας (σχ.έτος 2022-23) οι οποίες συμμετείχαν σε πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό κατά της βίας. Ακολούθησε η αναχώρηση για τις Σέρρες και η άφιξη στην πόλη το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχουν οι εντυπώσεις μαθητή από την εκδρομή

https://drive.google.com/file/d/1jOXfXnpuH6D5nsa–Cd-GPTuOL_lW_pz/view?usp=sharing

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *