Η εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων

Η εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων

Μια συμμετοχή του σχολείου μας υπό την αιγίδα της ActionAid !

Μία εκστρατεία από μαθητές όλου του κόσμου… για τα παιδιά όλου του κόσμου!

Από το 2000 η ActionAid Ελλάς δραστηριοποιείται στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση νέων και παιδιών γύρω από ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας στον κόσμο. Τα προγράμματά της είναι καινοτόμα και βασίζονται σε βιωματικά εργαλεία, όπως το θεατρικό παιχνίδι, τα παιχνίδια ρόλων, την έρευνα και τη διάδραση. Τα προγράμματα αξιοποιούν τη σημαντική εμπειρία της οργάνωσης από τις χώρες του Νότου και τη μεταφέρουν μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα, “ταξιδεύοντας” παιδιά και εκπαιδευτικούς στην πραγματικότητα των χωρών αυτών. Βασικοί συνεργάτες της όλα αυτά τα χρόνια είναι τα σχολεία. Πολλοί μαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδας έχουν πάρει μέρος στις εκστρατείες και τα προγράμματά της.

Η φετινή εκστρατεία προωθεί έμπρακτα τον 4ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης: Ποιοτική εκπαίδευση για όλους.

Φέτος η θεματική είναι αφιερωμένη στο δικαίωμα των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση.

  • 16,1 εκατομμύρια πρόσφυγες στον κόσμο.
  • 6 εκατομμύρια είναι παιδιά σχολικής ηλικίας.
  • Από αυτά 3,7 εκατομμύρια δεν έχουν πρόσβαση σε σχολείο.
  • Τα παιδιά πρόσφυγες είναι 5 φορές πιο πιθανό να μην πηγαίνουν σχολείο σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά.

Με τη φετινή εκστρατεία δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα παιδιά πρόσφυγες σε κάθε γωνιά του κόσμου και στέλνουμε μηνύματα αποδοχής και συνεργασίας γιατί η ποιοτική εκπαίδευση είναι δικαίωμα κάθε παιδιού!

Ευχαριστούμε τα παιδιά του σχολείου μας που με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Πέτκου Στέλλας αλλά και την καλλιτεχνική βοήθεια της κ. Ανθυμίδου Αγγελικής δημιούργησαν με μεράκι τους  «χαρταετούς» τους. Επίσης, τον μαθητή Ομιλιάδη Σωκράτη που  δημιούργησε ένα video γεμάτο μηνύματα !

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *