Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, οι μαθητές/τριες του Α2 συμμετείχαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας. Τη διοργάνωση είχαν αναλάβει ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses, τα γαλλόφωνα τμήματα των 19ου 20ου και 23ου Δημοτικών Σχολείων Σερρών και ο Ευρωπαϊκός μη Κυβερνητικός Οργανισμός Νεολαίας «PRAXIS».

Η εκδήλωση περιλάμβανε γνωριμία με τον κόσμο της Γαλλοφωνίας και της γαλλικής γλώσσας, με διασκεδαστικό και παιγνιώδη τρόπο, μέσα από καλλιτεχνική, λεξιλογική έκφραση, κουίζ, επαφή με το γαλλικό τραγούδι και το τραγούδι της Γαλλοφωνίας. Εν όψει δε των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι, υπήρχαν δραστηριότητες που εστίαζαν σ’αυτό το γεγονός.

Τον σχεδιασμό, την εμψύχωση και υλοποίηση της δράσης είχαν οι εθελοντές του οργανισμού “Praxis” Maya Audras, Olwen Delsart, Nina Lemarquand και Mathilde Pincemin καθώς και οι καθηγήτριες γαλλικών των 19ου 20ου και 23ου Δημοτικών Σχολείων Σερρών: Ματούλα Μακρυπούλια, Βασιλική Τζίντζιου και Αθηνά Δαραβίγκα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *