Πανελλήνια σχολική ημέρα κατά της βίας στο σχολείο

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική  Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Με αφορμή αυτή την ημέρα και  στο πλαίσιο της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση, η οποία αποτελεί μέρος της Δράσης με τίτλο: «Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός στους έφηβους μαθητές. Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών. Μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε».

Η συντονίστρια της ομάδας Δράσης κ. Καλλιόπη Παπαντωνίου έκανε  τη σχετική παρουσίαση με την οποία οι μαθητές ενημερώθηκαν για ζητήματα σχολικής βίας, σχολικού εκφοβισμού και κυβερνοεκφοβισμού. Επιπλέον, οι μαθητές εμπνεόμενοι από το  θέμα του σχολικού εκφοβισμού και κυβερνοεκφοβισμού ζωγράφισαν και εξέθεσαν τα έργα τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή και των υπόλοιπων μελών της ομάδας Δράσης που είναι οι  εκπαιδευτικοί:  Κόνιαρη Ε., Λαμπρόπουλος Β., Φαρμακίδου Δ., Φέλη Γ., Χαρπουζάνη Ζ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *