Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

Την Τρίτη 21-2-2023 η Γ΄ τάξη του 4ου Γυμνασίου πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Λογοτεχνίας και της Ιστορίας, για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «ΝΑΙ» του Γκαμπριέλ Αρού. Το έργο υμνεί τον άνθρωπο και τη δυνατότητα που έχει να είναι ο ίδιος κύριος της μοίρας του. Περνά στον θεατή αξίες που αποτελούν το θεμέλιο του πανανθρώπινου πολιτισμού. Λέει ΝΑΙ στον ανθρωπισμόστην ανθρώπινη επικοινωνία, στην κατανόηση, τη συμπόνια και τη συμπαράσταση καταρρίπτοντας όλα τα κατεστημένα.

Οι ήρωες, ένας Γερμανός πρώην ναζί που αποστάτησε και ένας Εβραίος, καταδικασμένοι σε θάνατο μοιράζονται την τελευταία νύχτα πριν την εκτέλεσή τους το ίδιο κελί. Μέσω ενός έξυπνου διαλόγου σκιαγραφούνται οι χαρακτήρες τους, συγκρούονται, επικοινωνούν και φωτίζουν πτυχές του Β΄ παγκοσμίου πολέμου και του ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Οι μαθητές μας στο σύνολό τους απόλαυσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους ηθοποιούς επί σκηνής σε μια παράσταση γεμάτη προβληματισμούς και αξίες και αποτίμησαν ως θετική και ενδιαφέρουσα την εμπειρία και εκφράστηκαν με ενθουσιασμό και ικανοποίηση.

Από τη Δ/νση του Γυμνασίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *