Ταξίδι στο μαγικό κόσμο του Μικρού Πρίγκηπα

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Α1 του Σχολείου μας συμμετείχαν στην εκδήλωση «Ταξίδι στο μαγικό κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα» που πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών.

Παρουσίασαν ποιήματα εμπνευσμένα από το βιβλίο του Antoine de Saint–Exupéry, ο «Μικρός Πρίγκιπας» που δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες: Ασκητή Δόμνα, Γουζέλης Γρηγόρης, Ζαχαριάδου Άρτεμις, Θεοδωρίδης Νικόλας, Θεοδωρίδου Γεωργία, Ιωάννου Χριστίνα, Καραστεργίου Φιλοθέη και Κόγια Άννα. Στην έκθεση που υπήρχε στο φουαγιέ εκτέθηκαν και τα έργα ζωγραφικής που δημιούργησαν οι μαθήτριες Παραστατίδου Μαρία και Τόμκου Μυρτώ του τμήματος B2. Επίσης οι μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας χάρισαν στους/στις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες σελιδοδείκτες που δημιούργησαν με αποσπάσματα από το βιβλίο και σκίτσο της μαθήτριας Ιωάννου Χριστίνας.

Υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος: Σκέμπερη Ευαγγελία, Ανθυμίδου Αγγελική και Φαρμακίδου Δέσποινα.  

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν βεβαιώσεις και έπαινοι. Επίσης αναμνηστικά δώρα προσφορά του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου καθηγητών γαλλικής κ.Χριστίνα Ενέ, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, με αφορμή τα 80 χρόνια που συμπληρώθηκαν το 2023 από τη δημοσίευση του βιβλίου του Antoine de Saint – Exupéry, ο «Μικρός Πρίγκιπας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *