Η Δικαιοσύνη πάει σχολείο!

Την Τρίτη 5 και την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 τέσσερα τμήματα της Γ΄τάξης του σχολείου μας (Γ1, Γ2, Γ4 και Γ5) με συνολικά 92 μαθητές/τριες πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών. Οι επισκέψεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Η Δικαιοσύνη πάει σχολείο» και υλοποιείται από την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων έγιναν στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής που διδάσκεται στην Γ΄τάξη. Υπεύθυνος των επισκέψεων ήταν ο καθηγητής τοτ σχολείου μας Σκαλτσάς Γεώργιος ΠΕ 78 και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι Ανθυμίδου Αγγελική ΠΕ 08, Ελευθεράκος Αθανάσιος ΠΕ 04.02, Θεοδοσίου Μαρία ΠΕ 01 και Ντινίδου Δέσποινα ΠΕ 02. Οι υπεύθυνες Επιμελήτριες Ανηλίκων κ.κ. Πέτσα Βασιλική και Χατζηβασιλείου Ελένη υλοποίησαν την παρουσίαση του Προγράμματος ως εξής:

Α. στο πρώτο μέρος, εισηγήτρια του οποίου ήταν η κα Πέτσα Β., έγινε μια γενική αναφορά στις παραβάσεις, την παραβατικότητα,  τις προβλεπόμενες ποινές και την ευθύνη των γονέων.

Β. στο δεύτερο μέρος η κα Χατζηβασιλείου Ε. παρουσίασε τις παραβάσεις που σχετίζονται με τον Κ.Ο.Κ.

Γ. στο τρίτο μέρος πραγματοποιήθηκε η «εικονική δίκη» με τη συμμετοχή όλων των μαθητών/τριών.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους το Πρόγραμμα αυτό ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη με πολλαπλά οφέλη για τους μαθητές/τριές μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *