Ο Όμιλος Φιλαναγνωσίας & Δημιουργικής Γραφής σε Εργαστήριο Λογοτεχνίας

Την Τετάρτη 21/2 στο πλαίσιο της λειτουργίας του Λογοτεχνικού Ομίλου του σχολείου στις 13.00-14.30 οι μαθητές του ομίλου παρακολούθησαν εργαστήριο Λογοτεχνίας με τη συγγραφέα Δέσποινα Καϊτατζή – Χουλιούμη.

Θέμα του εργαστηρίου «Ο τόπος στην αφήγηση» και έναυσμά του η συλλογή διηγημάτων της ποιήτριας με τον τίτλο «Ο τόπος μέσα μας».

Ο λογοτεχνικός όμιλος μελέτησε το συγκεκριμένο έργο και οι εργασίες του παρουσιάστηκαν στη συγγραφέα , η οποία με συγκίνηση παρέλαβε ως αναμνηστικό μια μικρή ποιητική συλλογή των παιδιών . Η ζεστή συζήτηση για την τέχνη της συγγραφής και η άσκηση δημιουργικής γραφής που οδήγησε στη σύνθεση ενός συλλογικού ποιήματος ολοκληρώθηκαν με τη συγγραφή ατομικών μικροδιηγημάτων που γοήτευσαν με την ευαισθησία και την αλήθεια τους.

Για όλους τους συμμετέχοντες ήταν μια σημαντική στιγμή , όπου η Λογοτεχνία γίνεται η γέφυρα για την προσέγγιση όχι μόνο του άλλου αλλά και του εαυτού μας και ο Λογοτέχνης αποκτώντας σάρκα και οστά προωθεί το μεγαλείο της.

Οι δύο εργασίες του ομίλου που βασίζονται στο συγκεκριμένο βιβλίο:

α) με αφορμή τον τίτλο «ο τόπος μέσα μας» κάθε μαθητής παρουσίασε το μονόγραμμά του σχεδιασμένο ώστε να αποκαλύπτει στοιχεία του τόπου μέσα του(ακολουθεί παρακάτω)

β)μεταγράφηκαν αγαπημένα διηγήματα του βιβλίου σε ποιητικό λόγο και δημιουργήθηκε μια μικρή ποιητική συλλογή. (Θα παρουσιαστεί σε επόμενο χρόνο ).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *