Το πείραμα του Ερατοσθένη

Σήμερα 20 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην αυλή του σχολείου μας το Πείραμα του Ερατοσθένη.

Υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής του σχολείου κ. Μιχαλάκη Μιχαήλ οι μαθητές του Β5 τμήματος, αφού χωρίστηκαν σε 5 ομάδες, ενημερώθηκαν αρχικά παρακολουθώντας στο εργαστήριο ένα βίντεο και μια παρουσίαση για τη σκοπιμότητα του πειράματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πείραμα αυτό συγκαταλέγεται στα 10 πιο “όμορφα” επιστημονικά πειράματα στην Iστορία της Φυσικής με απώτερο σκοπό τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης. Επίσης, έλαβαν το βοηθητικό φύλλο εργασίας και ενημερώθηκαν για τη διαδικασία υλοποίησης του πειράματος.

Στη συνέχεια μετέβησαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου όπου και πραγματοποίησαν την πειραματική διαδικασία με κέφι και ενθουσιασμό. Χρησιμοποιώντας απλά εργαλεία, όπως ράβδους, χάρακες και νήμα της στάθμης, πήραν τις απαιτούμενες μετρήσεις.

Οι μαθηματικοί υπολογισμοί επαληθεύτηκαν εκ νέου στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας, όπου οι μαθητές, αφού παρέδωσαν συμπληρωμένο το φύλλο εργασίας, αποχώρησαν δηλώνοντας ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματά τους. Υπολόγισαν με μεγάλη ακρίβεια την ακτίνα της Γης!!!

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή και την άψογη συνεργασία τους!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *