ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο της εφαρμογής καινοτόμων διδακτικών πρακτικών στη μαθησιακή διαδικασία, υλοποιήθηκε στο Γ2 τμήμα του σχολείου μας δίωρο εργαστήριο δημιουργικής γραφής με διαθεματική προσέγγιση Μαθηματικών και Λογοτεχνίας.

Υπεύθυνες καθηγήτριες για την οργάνωση και την υλοποίησή του η κ. Βίτσιου Μαρία, Μαθηματικός και η κ. Ντινίδου Δέσποινα, Φιλόλογος.

Καλεσμένη η κ. Καλφοπούλου Κατερίνα, Μαθηματικός- Λογοτέχνης.

Στήριξε την παρουσίασή της σ’ ένα προσωπικό της Λογοτεχνικό αφήγημα με περιεχόμενο τη διδασκαλία των μαθηματικών στη σχολική τάξη και χρησιμοποιώντας την ομαδοσυνεργατική μέθοδο εκπονήθηκαν εργασίες δημιουργικής γραφής από τους μαθητές.

Ήταν ένα μάθημα διαφορετικό, που ανέδειξε τη διασύνδεση διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων, που παραδοσιακά θεωρούνται ασύνδετα μεταξύ τους. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με προθυμία και αποτίμησαν την εμπειρία ως θετική και ενδιαφέρουσα.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Καλφοπούλου για την ανταπόκρισή της στην πρόσκλησή μας και για την πολύτιμη ευκαιρία που έδωσε στους μαθητές μας να δουν πως δεν υπάρχουν στεγανά και τα αντικείμενα διδασκαλίας συμπορεύονται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *