Συμμετοχή του σχολείου μας στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης 23-26 Νοεμβρίου 2023

Συνολικά 45 ποιητές και μαθητές των σχολείων της πόλης διάβασαν ποιήματά τους συνομιλώντας με ζωγραφικούς πίνακες Σερραίων Ζωγράφων : Γ. Τάνσαρλη, Β. Βαφειάδη, Θ. Μακινατζη, και Στ. Τόλιο.

Το 4ο Γυμνάσιο Σερρών συμμετείχε στον Μαραθώνιο ποιητικής ανάγνωσης την πρώτη ημέρα του 1ου Διεθνούς φεστιβάλ ποίησης που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Σερρών, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., με τις μαθήτριες Μαυρουδή Μαριάνθη, Μήχου Μαρία στην απαγγελία, οι οποίες απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Εξαιρετικά σχόλια και πολύ θετική εντύπωση απέσπασαν όλες οι συμμετοχές των μαθητών και μαθητριών, δημιουργώντας βάσιμες ελπίδες για το μέλλον της ποίησης στη χώρα μας.

Την εμψύχωση και την επιμέλεια της μαθητικής παρουσίας στο Φεστιβάλ είχαν οι Φιλόλογοι κ. Ντινίδου Δέσποινα και κ. Μούσα Ελένη. Στη δημιουργία του ποιήματος συνέβαλαν και οι μαθήτριες Μωυσιδου Βασιλική και Σολωμίδου Αθανασία.

Τη δεύτερη μέρα στην δραματοποιημένη παράσταση με τίτλο «…στης ρίμας το υφάδι»: Ποιητικές φωνές από τον Όμηρο μέχρι σήμερα πλέκουν τους στίχους τους σε ένα μοναδικό υφαντό (Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) συμμετείχε και ο καθηγητής του σχολείου μας κ. Σκαλτσάς Γεώργιος.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Ευχόμαστε ολόψυχα η μοναδική αυτή πολιτιστική διοργάνωση να γίνει θεσμός τα επόμενα χρόνια για την πόλη μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *