Διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ Γυμνασίου στην Αλεξανδρούπολη

Στις 23-24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριών της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας στην Αλεξανδρούπολη. Οι μαθητές με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Μούσα Ελένης , Καμαράκη Μάρθας , Ντινίδου Δέσποινας , Παρασκευόπουλο Ιωσήφ και Μιχαλάκη Μιχαήλ συμμετείχαν σε δραστηριότητες που υπηρετούν τον παιδευτικό ρόλο του σχολείου, αλλά ταυτόχρονα επιτρέπουν τη δημιουργία κοινών βιωμάτων και όμορφων αναμνήσεων της μαθητικής ζωής.

Η πρώτη στάση στην πόλη της Ξάνθης, ώστε να επισκεφτούν το «Σπίτι της σκιάς» και την «Οικία Χατζιδάκι» και να γνωρίσουν από τη μια έναν πρωτότυπο και ιδιαίτερο τρόπο παρουσίασης και δημιουργίας έργων τέχνης με έναν εντελώς πρωτοποριακό τρόπο, με την απεικόνιση σκιών, και από την άλλη την οικία που γεννήθηκε κι έζησε τα πρώτα χρόνια του ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης και που λειτουργεί σήμερα ως πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης . Παρόλο που ο καιρός δε βοήθησε πολύ είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο κέντρο της πόλης, να περπατήσουν στα πλακόστρωτα σοκάκια ανάμεσα στα παραδοσιακά σπίτια ή τα παλιά αρχοντικά εμπόρων που δημιουργούν την αίσθηση ότι η περιοχή αποτελεί ένα ζωντανό υπαίθριο μουσείο.

Στην Αλεξανδρούπολη επισκέφτηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα του Έβρου, όπου παρακολουθώντας ενημερωτικό video και περιηγούμενοι στον χώρο έκθεσης φωτογραφικού υλικού και σχετικών αντικειμένων ενημερώθηκαν για έναν από τους σημαντικότερους υγρότοπους της Ευρώπης. Στόχος όλων η ευαισθητοποίηση για τη σημαντική συνεισφορά του Δέλτα του Έβρου στο οικοσύστημα καθώς επιτρέπει τη μετανάστευση και το ξεχειμώνιασμα δεκάδων ειδών πτηνών.

Στη συνέχεια τις απογευματινές ώρες η βόλτα στην παραλιακή οδό της πόλης στην περιοχή του Φάρου, που αποτελεί και το σήμα κατατεθέν της πόλης και το γεύμα σε εστιατόριο της ίδιας περιοχής πρόσφερε στους μαθητές την ευκαιρία χαλάρωσης και διασκέδασης με μουσική , χορό και χαμόγελα.

Τη δεύτερη μέρα το Εθνολογικό μουσείο, το Εκκλησιαστικό μουσείο και η Δημοτική Βιβλιοθήκη υποδέχτηκαν τους μαθητές παρέχοντας ποικιλία γνώσεων για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Στα όμορφα πέτρινα νεοκλασικά κτίρια του 19 ου αι. στεγάζονται εκατοντάδες αντικείμενα που μαρτυρούν την εικόνα της παραδοσιακής ζωής της Θράκης και κειμήλια εκκλησιαστικής τέχνης. Η επίσκεψη στην πόλη ολοκληρώθηκε με το Αρχαιολογικό μουσείο, που εγκαινιάστηκε μόλις το 2022, προσφέροντας στα παιδιά ένα βιωματικό μάθημα Ιστορίας και το ελαιοτριβείο «Κύκλωπας», που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές όχι μόνο να γνωρίσουν πράγματα για την παραγωγή του ελαιόλαδου αλλά και να γευτούν παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα που συνδυάζουν την καινοτομία με την ποιότητα.

Η τελευταία στάση στη γραφική πόλη της Καβάλας ανατροφοδότησε όλους καθώς η βόλτα στον παραλιακό της δρόμο κάτω από τον όμορφο απογευματινό ήλιο ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολύτιμη εμπειρία των ποικίλων παραστάσεων και βιωματικών δραστηριοτήτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *