Η γιορτή του Σχολείου μας για την 25η Μαρτίου (2022 – 2023)

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023,  πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου  στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας .  Την παρουσίαση της γιορτής ανέλαβαν μαθητές/τριες από τις τρεις τάξεις του σχολείου, ενώ ο σχεδιασμός και ο συντονισμός έγινε από τη μαθηματικό Νεράντζη  Πολυξένη και από τη φιλόλογο Κόνιαρη Ελευθερία.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε το χρονικό των γεγονότων διανθισμένο με ποιήματα, αποσπάσματα απομνημονευμάτων, τραγούδια από τη  σχολική χορωδία, παραδοσιακούς  χορούς, οπτικοακουστικό υλικό καθώς και δρώμενα που ζωντάνεψαν τα γεγονότα της Επανάστασης.

Οι μαθητές/τριες  έδωσαν την πρέπουσα βαρύτητα στο θρησκευτικό νόημα της επετείου και  παράλληλα μας υπενθύμισαν πως η Επανάσταση των Ελλήνων  υπήρξε ταυτόχρονα και ένα Ευρωπαϊκό ιστορικό γεγονός, που έφερε στο προσκήνιο το αίτημα για ελευθερία και αυτοδιάθεση των λαών. Επίσης , ανέδειξαν τους παράγοντες που συνέβαλαν στον ξεσηκωμό των υπόδουλων  για Λευτεριά , τονίζοντας μάλιστα τη σημασία της παιδείας στην αφύπνιση  του  ελληνισμού και τη διατήρηση της πολιτισμικής και εθνικής ταυτότητάς μας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *